Friday, October 30, 2009

Humlängtan


Jag har "humlängtan". Tror det betyder att jag längtar hem och efter min hund. Sitter på ett tåg men är hemma om ungefär en timme.

Thursday, October 29, 2009

Inte lätt


Igår kväll när jag och Pricken gick vår kvällsrunda fick hon plötsligt syn på någonting hon gillade. Hon stannade, viftade svans, kråmade sig, satte sig, tittade och signalerade total glädje med hela kroppen. Precis allt det där som hon gör när vi möter en annan hund som hon vill heja på.

Grejen var bara att det inte fanns några andra hundar i närheten. Jag följde hennes blick och insåg att det hon uppvaktade, i tron att det var en annan hund, var ett sånt där grönt, böjt rör som sticker upp ur marken. Röret var placerat i närheten av en buske. En hund hade absolut kunnat stå där också, men nu var det ju bara ett rör.

Vi gick lite närmare och plötsligt såg Pricken något annat som var intressantare och drog iväg åt det hållet i stället. Snabba ryck!

Sitt!


Igår när jag kom hem hade Martin och Pricken något att visa mig. Båda lika exalterade. Fast av olika anledningar. Pricken, för att Martin hade händerna fulla av hundgodis. Martin, för att han lärt Pricken att lyda kommandot: "Sitt!"

Det fungerade till och med när jag sa det. Pricken var så godissugen att hon satt en stor del av kvällen. Men hon har faktiskt fattat själva kommandot. Testade lite senare när jag skulle ge henne kvällsmat. Jag ställde inte ner skålen förrän hon satt ner. Fungerade!

Nu är vi så sjukt peppade inför valpkursen som börjar om några veckor. Den här hunden kan nog lära sig allt, vad som helst!

Wednesday, October 28, 2009

Snabbare än kameran klarar


Pricken rör sig snabbare än kameran hinner stänga sin slutare. Huvudet flyger fram och tillbaka. Ögonen missar ingenting!

Tuesday, October 27, 2009

Gäsp!


Ännu en bild som Sofie har tagit. "Gääääääsp!" tror jag den heter.

Monday, October 26, 2009

Sofies bild


Sofie, min skrivfröken, är inte bara duktig på att skriva. Hon tar superfina bilder också. Den här tog hon på mig och Pricken när hon var och hälsade på oss i ateljén.

samlad flock


Pricken njuter när "flocken är samlad". I lördags hade vi min storebror med familj + min lillebror på middag. När vi satt och åt middag låg Pricken i en fåtölj, med total överblick över matsalsbordet, och halvsov med ett leende (?) på läpparna.

Igår kom min lillebror över på en lite enklare middag i köket. Vi bar in Prickens korg så hon kunde hålla oss sällskap. Ännu en gång låg hon glatt där och lyssnade på alla samtal.

Friday, October 23, 2009

15 veckor


Igår blev Pricken 15 veckor. Det är inte mycket. Hon är fortfarande en väldigt liten varelse, en valp. Men hon växer på höjden och längden. Vi lyckades efter lite trixande uppmäta hennes mankhöjd till 28 cm. Det är inte så långt kvar till de 33 cm vi har läst att hon ska bli.

Man märker att hon har fått längre ben. Hon hoppar lättare upp på murar och bänkar under promenaderna. Tyvärr också i sängar och fåtöljer inomhus. Hi hi! Det ser väldigt roligt ut när hon sträcker ut hela sin lilla kropp på morgonen. Stretchar lite. Jäspar lite. Åååå vad hon är underbar! Tänk att ha prickiga insidor på sina lår. Bara en sån sak. Rosa med prickar på!

Wednesday, October 21, 2009

Ateljéhund


För varje dag som går blir Pricken mer och mer van vid ateljén. Idag knatar hon runt bland tavlor och betongprylar som om hon ägde stället. Har till och med hunnit med att gnaga på en växt som stod lite olämpligt.

Tuesday, October 20, 2009

långa ben


Jag förstår varför Pricken sover så mycket. Det måste ta å krafterna att växa så mycket som hon gör. Kolla in benen. Dom får snart inte plats i ateljékorgen.

Monday, October 19, 2009

Mysigt!


Den andra bilden på Pricken och Nike är så härlig för det ser nästan ut som att hunden kastar huvudet bakåt i ett gapskratt. Men den här är inte så dum den heller. Mysigt! Pricken låg och sov i Nikes knä, med nosen inborrad i hennes kofta, i flera timmar.

Bilden av njutning


I lördags kom Nike och Thorbjörn och hälsade på mig och Pricken i ateljén. Pricken älskar "när flocken är samlad". Hon blir lugnare om flera människor sitter i grupp än om det bara är jag som knatar runt här och arbetar.

Den här bilden på Nike och Pricken är så fin. Total njutning!

Saturday, October 17, 2009

Nybadad


Igår kväll gjorde vi det! Badade. Egentligen var det bara Pricken som skulle bli blöt. Men man kan väl säga att jag fick ett och annat stänk på mig också. Vi hade rätt kul när hon skulle bli torr. Det blev lite jaga handdukenlek. Fast den där smutsranden på ryggen gick inte riktigt bort. Är man en vit hund så syns det ju när man har fått något oljigt mellan skulderbladen.

Tycker hon känns extra mjuk idag. Fast vi har redan hunnit med att jobba upp ett nytt smutslager. Pricken älskar skogsvägen till ateljén. Hon springer på ett speciellt sätt där. Snabbt, målmedvetet och väldigt glatt!

Friday, October 16, 2009

smutsprick


Pricken älskar att trycka in sin lilla kropp på de mest konstiga ställen. Igår när vi packade ur bilen efter Österlenresan smet hon in under en bil. Nu har hon en svart, oljig rand mellan sina små skulderblad. Måste nog bada henne i helgen.

Thursday, October 15, 2009

Resprick


Nu har Pricken varit ute och åkt! Hon och Martin hängde med mig ner till Österlen igår. Jag skulle hämta hem tavlor och prylar som har varit på Östangård sedan i våras. För att Pricken ska komma till ro i bilen har vi skaffat en stor, hård, plastbur. Den har stått hemma med öppen dörr så hon har kunnat springa ut och in för att vänja sig vid den.

Ibland har hon själv släpat in diverse leksaker och tumlat runt inne i buren. Bra idé för det funkade hur fint som helst att förvara henne i den under bilfärden. Hon somnade där inne rätt snabbt. Fast vissa perioder var hon vaken och låg och gnagde på ett ben.

Bäst av allt var nog när vi släppte henne och hon fick springa fritt på gräset och åkern runt Östangård. Hon får upp en väldig hastighet när hon slipper sitt koppel. Ser nästan ut som en liten kanin på språng. Jag missade när hon tumlade rätt in i en torkad stump ute på åkern. En rest av en majsplanta sa Martin att det var. Bojng! Sen vågade hon inte springa just där på en stund.

Nu är vi i alla fall hemma igen. Ett tips för alla som reser med hund är att ringa och kolla på olika hotell, vandrarhem och B&B ställen. Många har speciella hundrum. Vi bodde på Vandrarhemmet i Baskemölla, men även Östangård har hundrum under sin öppetsäsong!

Tuesday, October 13, 2009

Väskan


När Pricken inte får ligga på en människa och sova nöjer hon sig ibland med sin korg. Hon har en hemma- och en ateljékorg. Men ibland föredrar hon någonting som doftar människa. Min stora skinnbag till exempel.

Hårt underlag


Pricken vill så gärna vara med. Precis där man själv är där är det bäst. Där vill hon vara. Kan ju inte vara skönt att sova på ett så här hårt underlag. Men hon ville verkligen vara med och sitta i mitt knä när jag satt och jobbade. Så jag lät henne.

Monday, October 12, 2009

Måndag


Svårt att komma till ro och sova i ateljén när det hela tiden händer så mycket kul. Folk som kommer in. Lastbilar som kör förbi. Nyss somnade Pricken i mitt knä med huvudet på tangentbordet. Jag har lyft ner henne i korgen där hon faktiskt sover. Om fem minuter kan läget vara ett helt annat.

Sunday, October 11, 2009

Gnaga



Favoritsysselsättningen är att gnaga. Gärna liggandes på något ställe med lite "tak".

Thursday, October 8, 2009

Morrhoppa


Prickens mun är fylld av små valpgaddar. Vassa som fasiken! Det ser väldigt roligt ut när hon gör miner och visar dem.

Wednesday, October 7, 2009

Bekvämt?!


Kan det här verkligen vara bekvämt? Pricken låg och sov så här en lång stund i går. Ibland blir man rädd att hon ska få nackspärr eller göra sig illa. Men hon verkar gilla att ligga lite hur som helst.

Tuesday, October 6, 2009

Sova


Igår var Pricken hemma hos lilla Tora och hälsade på. Väldigt frustrerande för en valp som vill springa, gnaga och hoppa. Tora är ju bara 1,5 år och kan lätt bli vält av en skuttande Prick. Men dom gillar varandra. Fast dom fick turas om att vara i famn och på golv. En i famn den andra på golv och vice versa.

Vi trodde Pricken skulle sova gott efter allt busande. Men det blev faktiskt tvärt om. Hon kanske drömde om små barn. Vaknade ungefär varannan timme hela natten och var "pigg". Behövde sova, men kom inte riktigt till ro. Fast resultatet blev att hon faktiskt tog det riktigt lugnt i ateljén idag!

En galen kanin?


Är det en galen kanin? Nej. Det är Pricken. Precis så här uppstissad kan hon bli ibland. Hon vill leka, leka, leka. Gnaga och dra. Till slut får man gömma leksakerna så det lilla hjärtat ska sluta ticka så där fort fort fort. Men roligt har hon. Å rolig är hon!

Monday, October 5, 2009

Ny lek


Pricken är helt vild! "Terrier" som i terror som Martin säger. Hon springer, hoppar, gnager och leker mer. Sover mindre. Den nya favoritleken är att putta in tennisboll/bollar i springan mellan hyllan och tidningshögen och buffa, gnaga, få dem att rotera. Hon blir nästan galen på köpet. Det går liksom inte att vinna mot bollarna. De bara fortsätter att rotera och fresta.

Igår kväll var vi till slut tvungna att gå runt och gömma alla leksaker. Pricken var helt vinröd runt ögonen och behövde verkligen sova. Vägrade först inse fakta men somnade så klart som en stock så fort hon fick ligga i ett mänskligt knä.

Friday, October 2, 2009

Fina presenter


Pricken får så mycket fina presenter! Temat är ofta "saker man kan gnaga på". Passar ju perfekt när man har massor av sylvassa tänder i munnen som inte vill något annat än att just gnaga. Tack för paketet Maria!

Thursday, October 1, 2009

Ateljéprick


Idag gick jag och Pricken till ateljén tillsammans. Eller jag gick. Hon gick lite. Sen bar jag henne rätt mycket. Hon börjar känna sig lite mer hemma här nu. Fast om jag går ner en våning vill hon hänga med. Fast hon egentligen låg och sov och hade det rätt bra skuttar hon upp och svansar efter.

Jag såg inte riktigt hur det gick till. Jag gick ner för trappan. Hörde henne bakom mig. Hon måste ha fått en väldig fart och gjort ett litet skutt i samma veva. Plötsligt stod hon PÅ brickbordet precis vid ytterdörren. Bland färgglada betongmuffins stod det en liten vit hund och såg förvirrad ut. Hon är rolig!