Thursday, October 15, 2009

Resprick


Nu har Pricken varit ute och åkt! Hon och Martin hängde med mig ner till Österlen igår. Jag skulle hämta hem tavlor och prylar som har varit på Östangård sedan i våras. För att Pricken ska komma till ro i bilen har vi skaffat en stor, hård, plastbur. Den har stått hemma med öppen dörr så hon har kunnat springa ut och in för att vänja sig vid den.

Ibland har hon själv släpat in diverse leksaker och tumlat runt inne i buren. Bra idé för det funkade hur fint som helst att förvara henne i den under bilfärden. Hon somnade där inne rätt snabbt. Fast vissa perioder var hon vaken och låg och gnagde på ett ben.

Bäst av allt var nog när vi släppte henne och hon fick springa fritt på gräset och åkern runt Östangård. Hon får upp en väldig hastighet när hon slipper sitt koppel. Ser nästan ut som en liten kanin på språng. Jag missade när hon tumlade rätt in i en torkad stump ute på åkern. En rest av en majsplanta sa Martin att det var. Bojng! Sen vågade hon inte springa just där på en stund.

Nu är vi i alla fall hemma igen. Ett tips för alla som reser med hund är att ringa och kolla på olika hotell, vandrarhem och B&B ställen. Många har speciella hundrum. Vi bodde på Vandrarhemmet i Baskemölla, men även Östangård har hundrum under sin öppetsäsong!

No comments:

Post a Comment