Thursday, November 26, 2009

Knatar runt


Idag har Pricken varit hos mig nästan hela dagen i ateljén. En liten tvåtimmars sväng hemma på eftermiddagen bara. Just nu ligger hon och sover men alldeles nyss knatade hon runt och spejade, nosade och busgnagde lite. Ljuvliga hund!

Tuesday, November 24, 2009

Öron


Den här rasen (Parson Russel Terrier) ska ha hängande öron. Ha ha ha! Det har INTE Pricken!

Thursday, November 19, 2009

Min lilla spejare


Idag har Pricken stått i trappan och spejat på folk som går förbi skyltfönstret! Varje gång någon stannar till blir hon väldigt lycklig och viftar på svansen så den nästan flyger av.

Lerig äng


Idag var det väldigt lerigt på ängen. Vi sprang där i alla fall. Huvudsaken är ju att man har roligt. Det är faktiskt mycket viktigare än småsaker som en lerig hundkropp eller ett par geggiga kängor.

Wednesday, November 18, 2009

Ren hund


Den här bilden tog jag igår. Då var Pricken fin, ren och gosig. Just nu är jag inte så sugen på att borra in mitt tryne i hennes päls. Idag har hon nämligen rullat sig i bajs. Verkligen gottat in sig. Haka, huvud, kropp. Vi stod och pratade och märkte inte vad hon höll på med.

Att det inte fanns något vatten där vi befann oss gjorde ju inte saken bättre. Det tog två timmar att komma hem och bada henne. Huga!

Igår var det valpkurs igen! Vi tycker det är kul allihop. Vet inte vem som lär sig mest - vi eller Pricken. Skoj har vi i alla fall. Nu ska vi öva, öva, öva på "sitt kvar", "hälsa fint" och "gå fot". På söndag är det dags för hela valpgänget att ge sig ut i skogen och öva "kom".

Valpkursfröken tycker nog det är bara att ha en så vild hund som Pricken med på lektionerna för hon använder henne som exempel hela tiden. "Finns det någon hund här som har svårt att sitta still? Ja, Pricken kan komma fram." Ha ha ha! När fröken övar med henne går det så klart hur bra som helst. När vi övar går det ... rätt bra!

Monday, November 16, 2009

Lösa tänder


Idag tog det inte de vanliga 20 minuterna att gå till ateljén. Snarare 60 minuter. Jag och Pricken tog god tid på oss och stannade och lekte/sprang med massor av hundar på ängen.

Känns så himla härligt att hon lyder kommandot "kom" och "koppla dig". Även om det kräver en godisbit så kommer hon ju i alla fall. Då vågar man släppa och låta henne springa med sina nya hundkompisar. Roligast i dag var en Schnowzer (hur stavas det egentligen?) som var 2 år gammal.

Framtänderna både uppe och nere är nu tappade och utväxta igen. Växer väldigt fort på en hund visar det sig. När hon gäspade efter allt springande såg jag att hon faktiskt har tappat en av sina små huggtänder i nederkäken också. En ny var på väg fram. Kände lite på den på andra sidan och blev lätt illamående när den röde sig. Har alltid tyckt att lösa tänder är lite vidrigt.

Nu är jag full av kraft efter all frisk luft och Pricken är så trött att hon inte ens kan fokusera blicken!

Friday, November 13, 2009

Filt och kudde



Pricken har packat med sig lite gosigare inredning till sin ateljékorg - kudde och filt. Det ser härligt ut när hon rufsar ihop ett litet bo och somnar djupt. Idag har hon både sprungit fritt på en äng som finns på vägen till ateljén och varit ute på lite mer finpromenerat på Linnégatan.

Wednesday, November 11, 2009

Kycklingkorv


Igår var vi på valpkurs! Väldigt kul och nödvändigt. Nu ska vi öva på "sitt", "ligg" och framför allt "koppla dig". Mia som håller i kursen är grymt bra! Jag skulle vilja att hon hade privatlektioner med mig. Inte med mig och Pricken alltså, utan med MIG. Inser att jag och mitt kroppsspråk ställer till det hela tiden. Jag vill vara så där lugn och uppfostrande. Men så hör jag min egen röst säga saker på bäbisspråk...

Pricken var helt rosa i ansiktet och rätt stirrig när lektionen var över. Mycket att tänka på , titta på och nosa på! Men imorse när vi testade så fungerade både "sitt" och "ligg". Vad gör man inte för lite kycklingkorv?!

Tuesday, November 10, 2009

Utan koppel


Vi försöker åka till ställen där Pricken kan springa fritt så ofta som möjligt. Hon älskar det! Dessutom märker vi att hon gillar vatten. Har doppat både tassar och kropp i Delsjön och vattnet i Västra Bodarna.

Friday, November 6, 2009

Frihet


Min storebror rapporterar att han, lilla Tora, Martin och Pricken är i Delsjön för att låta valpen springa fritt. Låter ljuvligt trots spikregnet. Hade velat vara med och se Pricken spurta runt och Tora skratta. Hoppas nu att inte hunden välter barnet.

Thursday, November 5, 2009

Stark!


Prickens lilla kropp blir starkare för varje dag som går. Idag gick hon för egen maskin hela vägen till ateljén med mig. För bara några veckor sedan var jag tvungen att bära henne åtminstone halva vägen.

Nu sover hon gott i korgen. Hon har inte snott min munkjacka, jag mutade henne faktiskt med den helt självmant. Ser nästan ut som att hon ler lite i sömnen!

Tuesday, November 3, 2009

Delsjön


Vi började morgonen med att åka ut till Delsjön och låta Pricken springa fritt. Regnade. Var rätt kallt. Men hon njöt. Det är helt ljuvligt att se henne ta fart och springa så öronen ligger rakt bak.

Idag var hon modig och sprang i längre lovar runt oss. Hittade ett litet äpple som hon lekte med. Å så doppade hon tassarna i vattnet. Martin rapporterar att hon ligger nybadad (blev rätt smutsig av allt springande) i sin korg och "ryckdrömmer" i sin korg!

Monday, November 2, 2009

Att springa fritt


I lördags åkte vi ut till Skatås med Pricken. Målet var att hitta ett öppet fält eller någon typ av plan där hon kunde springa lite lös. Vi ville hitta ett ställe utan bilar och folk. Inte så himla lätt i Skatås. Bilarna kan man leta sig bort ifrån, men inte folket. Dessutom pågick det något slags lopp med hundratals joggare.

Till slut hittade vi i alla fall en liten grusplan med några sandhögar på. Vi släppte Pricken. Glädje! Ren och skär glädje. Både för henne och för oss. Vi stod och gapskrattade medan hon sprang i vida cirklar. Hennes ögon fullkomligt lyste! Vilken känsla att kunna springa av sig all den där energin utan något koppel som tog emot.

Hon till och med hoppade i luften. Lite på sidan liksom. Nästan som en motorcrossförare utan cykel. Helt ljuvligt! Det där ska vi göra om. Ofta.

Igår åkte vi till Askimsbadet och gjorde en liknande sak. Fast med bonusen att hon träffade en hundkompis som hon sprang med.